Articole pacienti


Metode anti-aging - Cum să încetinim procesul de îmbătrânire
Îmbătrânirea este un proces natural al vieții, iar semnele sale pot fi inevitabile. Cu toate acestea, există numeroase modalități prin care putem întârzia sau reduce semnele de îmbătrânire și să menținem o piele sănătoasă și strălucitoare pe măsură ce înaintăm în vârstă. În acest articol, vom discuta despre câteva metode eficiente de prevenire a îmbătrânirii pielii, cum ar fi expunerea la soare responsabilă, utilizarea retinolului, tehnici precum microneedling și mezoterapia, și alte obiceiuri benefice pentru a vă ajuta să vă mențineți pielea cât mai tânără și sănătoasă posibil.
Hiperemesis Gravidarum
Trei din patru femei se confruntă cu senzația de greață la începutul sarcinii, fiind unul dintre cele mai frecvente simptome nespecifice ce apar în această perioadă.
Importanța sportului în Medicina Preventivă
Stilul de viață sedentar duce la dezvoltarea a numeroase boli și disfunctii organice, 70% dintre ele fiind rezultatul inactivității. Conform Organizației Modiale a Sănătății, un stil de viața lipsit de activitate fizică este asociat cu o creștere a mortalității de orice cauza, a mortalității prin boli cardiovasculare (CV), a incidenței obezității și bolilor metabolice.
Factorii de risc ai Diabetului Zaharat
La nivel modial, 415 milioane de oameni au fost diagnosticați cu diabet zaharat (DZ), dar se estimează că aproximativ 193 de milioane de pacienți sunt înca nediagnosticați. 90% dintre pacienți suferă de DZ de tip 2, în ciuda programelor susținute de screening și diagnostic precoce.